Здравко Дашић, угоститељ из цартсва кактусовог жбуња

Иза угоститељског бренда Хогар Алексинац стоји газда Здравко, човек кога можемо слободно назвати и  Угоститељ из царства кактусовог жбуња. Здравко је велики познавалац роштиља, у свету угоститељства је више од 25 година. Своје мало пословно царство градио постепено, и дошао данас до скоро 20 запослених у оквиру три различита објекта у Алексинцу. Његови локали су посебно занимљиви јер умногоме подсећају на цвећару, и то не обичну већ цвећару занимљивог украсног биља, готово свих формата. Од саксијица са кактусима, до огромних жардињера са разноврсним биљкама висине скоро метар и по. То је неко посебно цвеће, о коме много знају само они који се озбиљно баве цвећарством. Кад погледам његову радњу, понекад помислим колико ли овом човеку треба времена само да полије и прехрани све ове биљке?

Иако нисам неки љубитељ, нити познавалац украсног биља, добро знам да је Здравкова колекција изузетно очувана, вредна и негована на потпуно професионалан начин. Његов стан је права мала ботаничка башта, где можете наћи најзанимљивије врсте кактуса. У галерији слика коју можете наћи у наставку текста, имаћете прилику да видите само део онога шта чини Здравкову колекцију украсног биља.

 

Дакле, моја препорука, ако сте љубитељ доброг роштиља, уз то желите да добијете неки добар савет о цвећу, кактусима и разним облицима украсног биља, онда је радња Хогар право место за вас.

Добро дошли

 

Podelite ovaj članak:
  • 402
    Shares