Vučić iz Aleksinca poneo samo knjigu Bože Markovića

Poznato je da Aleksandar Vučić, gde god da ode, vodi računa da svoje slobodno vreme posveti zanimljivim knjigama vezanim za grad ili zemlju koju posećuje. Ovoga puta, nakon posete Aleksincu, Vučićeva biblioteka bogatija je za jednu knjigu aleksinačkog rusofila, i publiciste Bože Markovića – Nesvrćanina.

Marković je autor knjige o Ruskoj crkvi u Gornjem Adrovcu, i upravo tu knjigu je Vučić držao u ruci sve vreme dok je razgovarao sa okupljenim gradjanima. Oku našeg reportera to nije promaklo. Pitali smo gospodina Markovića, otkuda njegova knjiga kod Vučića?

,, Poznato je da se već duže vreme bavim istraživanjem veze izmedju srpskog i ruskog naroda, kada je u pitanju opština Aleksinac, spomenik u Adrovcu i sve ono što se u vezu sa tim dovodi. Ta istraživanja sam pretočio u jednu knjigu, koja se već nalazi u biblioteci jednog predsednika Srbije, Tomislava Nikolića. Jako mi je drago što je još jedan predsednik Srbije, g. Vučić pokazao interesovanje za moju knjigu, i iskreno se nadam da će ta knjiga biti sastavni deo biblioteke predsednika na Andrićevom vencu,, ističe autor Boža Marković Nesvrćanin.

 

Podelite ovaj članak:
  • 65
    Shares