Велики успех наших гимназијалаца

извор https://www.facebook.com/hermespress.gimn/

Са малим закашњењем објављујемо информацију o успеху наших ученика и наставника у Москви. Али, за добре вести никад није касно! Анастасија Бранчић и Миљана Ђорђевић, ученице двојезичног одељења 4/1, и Марко Стојановић , ученик природно- математичког одељења 2/2, учествовали су у XVIII научно- практичкој конференцији “Старт в иновации” коју спроводи Физичко- технички лицеј “Капица” при Московском физичко- техничком институту. Анастасија и Марко су писали научно- истраживачке радове из области хемије под руководством ментора, професора хемије мр Јелене Франете, а Миљана рад из биологије, са ментором мр Данијелом Вељковић.
Сва три рада су прошла селекцију , те су ученици заједно са својим менторима били позвани да 2. марта презентују и одбране своје радове пред комисијом у Подмосковљу.
Иначе, ученици Анастасији Бранчић је ово друго успешно учешће у “Старту”. Први пут је 2017. године такође била позвана да брани рад из билогије који је радила са ментором, професором биологије мр Данијелом Вељковић.
На жалост, због проблема у организацији путовања, ученици и њихови ментори до сада нису имали прилике да отпутују у Русију и учествују у овој престижној конференцији најбољих научно- истраживачких радова ученика средњих школа коју организује Физичко- тeхнички лицеј.

У сваком случају, ученици и ментори заслужују све похвале и честитке!

Физичко- технички лицеј је престижна школа у Подмосковљу и налази у врху рејтинг листе средњих школа у Русији коју успоставља рејтинг агенција RAEX (РАЭКС-Аналитика). Око 600 даровитих ученика овде стиче знања из области физике, математике и инжењерства. Сви они учествују у програму „Лицеј – високошколска установа – иноватор“, у оквиру којег су укључени у истраживачке тимове институтских лабораторија и учествују у развијању иновација. Наставу реализују професори лицеја у сарадњи са предавачима и научним сарадницима са Московског института за физику и технологију и других московских факултета.

Podelite ovaj članak:
  • 49
    Shares