Umetnost koja se uvlači pod kožu

Rođen „davne“ 1984. godine Milan Vukobratović Vučko (34) živi i radi kao tattoo umetnik u Aleksincu.Crtanjem se bavi još iz detinjstva, danas, kada za to ima vremena. Najviše voli da  crta portrete. Kaže da je sa tetoviranjem počeo relativno kasno, pre nekih sedam godina, uzeo prvu mašinicu u ruke i napravio prve tetovažerske korake… i zamenio papir za živo platno.

Inspiraciju nalazi u svemu što ga okružuje, a motiviše ga porodica i svoje napredovanje. Voli da radi “crno-sivi realizam”, “old school”, “lettering”. Što se tiče tetoviranja smatra da je osnova dobre tetovaže (jer to ostaje za ceo život na koži) dobro određena veličina i pozicija, zatim dobra linija, dobar kontrast i solidna boja. Poruka i savet klijentima: Da dobro razmisle šta žele na svojoj koži, da budu strpljivi i slušaju savet tattoo majstora, da se informišu o majstoru, i nemojte da izaberete nekog samo zato što je jeftiniji.

Poruka budućim tattoo umetnicima: Treba biti uporan i voleti ovaj posao, jer tetoviranje je način života i ne dozvolite da vam novac bude prvi motiv. Ovo je težak “zanat” a ne nekakva laka umetnost.

Životni cilj, vrlo jednostavan – biti dobar otac svojim dvema ćerkama i dobar muž svojoj ženi.

A u tetoviranju, da napredujem i učim dok sam živ.

Podelite ovaj članak:
  • 144
    Shares