У викенду за нама одиграно је последње 15.коло јесењег дела

У викенду за нама одиграно је последње 15.коло јесењег дела ЗОНЕ ИСТОК, као и претпоследње 16.коло НИШАВСКЕ ОКРУЖНЕ ЛИГЕ.

ЗОНА ИСТОК

Од наших екипа које се такмиче у ЗОНИ ИСТОК, велики успех направили су фудбалери из Суботинца. Они су као гости донели вредна три бода против екипе из Малошишта, и сад се налазе на другом месту са само два бода заостатка у односу на јесењег шампиона из Књажевца.

На другој страни рудари су ову полусезону завршили како су је и почели, поразом. Бољи од њих на Руднику је био новајлија у лиги из Бора, и тако их оставио на последњем месту са само два освојена бода. Заиста тешки тренуци за некадашњег савезног лигаша.

Ево и комплетних резултата 15.кола :

Малошиште – Моравица  1:2

Рудар АЛПОС – ОФК Слатина  2:3

БСК – РФК Мајданпек  2:4

Хајдук Вељко – Орљане  6:0

Бродоремонт – Каблови  1:0

Тимочанин – Буковик  4:0

Сврљиг – Тимок 1919  1:1

Наша Крила 1936 – Ђердап  4:1

Јесењи шампион је екипа Тимочанина из Књажевца са 35 бода, на другом месту је Моравица из Суботинца са 33, треће и четврто место деле Хајдук Вељко из Неготина и Тимок 1919 из Зајечара са 30 бода на свом конту, пети Ђердап из Кладова има 26 бода. На дну БСК из Боговине је сакупио 15 а последњепласирани Сврљиг из истоименог места 14 бода, на последњем месту је Рудар АЛПОС са само 2 освојена бода и са малим шансама да ухвати прикључак са осталим екипама.

НИШАВСКО ОКРУЖНА ЛИГА

Нишавско окружну лигу почело је седам наших екипа, али је екипа из Грејача после само три одиграна кола напустила такмичење. Осталих шест клуба имало је у 16.колу запажене резултате.

Екипа Алексиначког ОФК Напретка 1929, на градском стадиону успела је да победи новајлију у лиги из Доњег Душника са 3:0. Истим резултатом Житковчани су такође на свом терену победили веома добру екипу из Заплањске Топонице. Још један Алексиначки клуб је био успешан на свом терену. У локалном дербију Палилула је лако и убедљиво почистила слабе госте из Горњег Љубеша, резултат на крају 5:0. Непријатно изненађење својим верним навијачима приредили су играчи из Кормана, који су на свом буњишту играли само 4:4 са екипом из Чапљинца. После великог заостатка половином првог полувремена и вођства гостију од 0:3, Корманци су успели да се консолидују  и до 65 минута направе велики преокрет. Ипак непажњом у последњем минуту гости ипак долазе до великог бода. Фудбалери из Крушја су отишли ослабљени у Рожину са само десет фудбалера и изгубили 3:2.

Ево и комплетних резултата 16.кола :

Морава – Моравац (ЗТ)  3:0

ОФК Напредак 1929 – Елид  3:0

Наисус 1977 – Напредак 2012 3:2

Слога – Раднички 1947  4:4

Палилула – Црвена Звезда  5:0

Дољевац – Падина  7:0

Раднички 1924 – Земљорадник   0:2

Моравац (Ч) – Младост   1:3

Расовача – слободна

На табели Житковчани имају 36 освојена бода, прати их екипа Расоваче са бодом мање, Батушинчани имају 35, док на четвртом и петом месту се налазе екипе ОФК Напредак 1929 и Земљорадник са по 33 освојена бода. Између тих пет екипа се очекује беспоштедна борба за прво место, остале екипе полако губе корак за водећима. Палилула је девета са 23 бода на свом конту, Корманци тринаести имају 13, док новајлија из Крушја на два места ниже има 11 бода. Последњепласирана екипа из Горњег Љубеша којој ове сезоне не цветају руже има само 4 освојена бода.

 

 

Podelite ovaj članak:
  • 76
    Shares