Stanković na čelu festivalskog odbora prvoizvedenih predstava

Nakon ostavke Grujice Veljkovića, predsednik Festivalskog odbora prvoizvedenih predstava je Nenad Stanković, predsednik opštine Aleksinac. Njemu će u radu pomagati Maja Radoman Cvetićanin, direktor Centra za kulturu i umetnost, Viobran Golubović, predsednik Upravnog odbora ove ustanove i Miloš Paović, urednik Centra za kulturu i umetnost. Članovi festivalskog odbora su još i Dragan Jovanović, načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti opštine Aleksinac, Danijela Veljković, direktor Aleksinačke gimnazije i Ninoslav Miljković, direktor informativne kuće „Al pres” Aleksinac.

Festival prvoizvedenih predstava je u žižu javnosti došao nakon što je predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović otkazana dva dana pred početak festivala.

Jedan od članova odbora koji se najiskrenije zalagao da festival ne bude politizovan, bio je poznati aleksinački glumac Viobran Vili Golubović. Znajući vrednost festivala i napore koje je Centar za kulturu godinama ulagao kako bi festival dobio kvalitet i renome koji zaslužuje, Viobran je više puta ukazivao da će politizacija festivama samo naneti štetu svima, i da u tome niko neće imati koristi. Tim povodom, na svoj Facebook profil g.Golubović je postavio sliku sa glumcem Sergejem Trifunovićem.

Inače Viobran Golubović je svestrani umetnik, pa se osim glume ozbiljno bavi i duborezom.

Podelite ovaj članak:
  • 90
    Shares