Srpski poslanici se zatvorili u Skupštini u Prištini i imaju samo jednu poruku

Poslanici Srpske liste ušli su danas u kosovsku skupštinu i tamo će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana čija se poseta očekuje sutra.
Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je posle vanredne sednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici da su srpski poslanici ušli u zgradu kosovske skupštine u Prištini gde će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana.
„Naši legitimni predstavnici upoznaće Hana i Evropu sa antisrpskim potezima koji vode humanitarnoj katastrofi“, rekao je Goran Rakić na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sastanka Kriznog štaba.
On je dodao da se politički predstavnici Srba u Prištini danas legitimno i demokratski bore za to da srpska deca na KIM imaju pravo na život, hranu, budućnost.
„Sav srpski narod biće i jeste uz naše poslanike koji se bore za nasu budućnost, a ta njihova borba nama život znači“, istakao je Rakić.
On kaže da su srpski poslanici poručili da će u svojim prostorijama u kosovskoj skupštini ostati do susreta sa Hanom kojem će izneti antisrpske poteze Prištine.
Poručio je srpskim poslanicima da istraju u toj borbi i ponovio da njihova borba za Srbe na KIM znači život.

IZVORhttps://infobrif.rs

Podelite ovaj članak: