Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

– Zahtevamo da predsednik odbora festivala PIP u Aleksincu, Grujica Veljković podnese neopozivu ostavku na mesto predsednika odbora festivala.
– Zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispidaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradsakog dramskog pozorišta.
 
OBRAZLOŽENJE
 
Opštini Aleksinac i gradjanima opštine Aleksinac naneta je nemerljiva šteta odlukom političkog vrha lokalne vlasti da se zabrani predstava Beogradskog dramskog pozorišta. Ova vest je imala više od 300 različitih objava u sredstvima javnoh informisanja, i to na republičkim radio i televizijama, u štampi i na nizu internet portala. Smatramo da politiku u potpunosti treba odvojiti od umetnosti, i da je odluka koju je doneo Grujica Veljković nema opravdanja, niti u pravnim niti u umetničkim propisima, već je reč o političkoj odluci koja je doneta samo zato što je Sergej Trifunović u više navrata iznosio kritičke stavove protiv aktuelnog predsednika države i njegovih saradnika.
Predsednik skupštine opštine Aleksinac, Grujica Veljković je svojom odlukom urušio imidž opštine i njenih gradjana  te ih stavio u kontekst sprdnje i omalovažavanja. I sam Grujica je u ovoj aferi dobio posprdni nadimak Grujica mali Mujica.
Gradjani opštine Aleksinac mora da znaju ko je naredbodavac odluke da se predstava izbaci iz repertoara, i da se imenom i prezimenom ukaže na listu svih onih koji su dozvolili da se ovakva bruka dogodi.
Zato zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispidaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradsakog dramskog pozorišta.
Boban Randjelović
odbornik, šef odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac
Podelite ovaj članak: