Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

– Zahtevamo da predsednik odbora festivala PIP u Aleksincu, Grujica Veljković podnese neopozivu ostavku na mesto predsednika odbora festivala.
– Zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispidaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradsakog dramskog pozorišta.
 
OBRAZLOŽENJE
 
Opštini Aleksinac i gradjanima opštine Aleksinac naneta je nemerljiva šteta odlukom političkog vrha lokalne vlasti da se zabrani predstava Beogradskog dramskog pozorišta. Ova vest je imala više od 300 različitih objava u sredstvima javnoh informisanja, i to na republičkim radio i televizijama, u štampi i na nizu internet portala. Smatramo da politiku u potpunosti treba odvojiti od umetnosti, i da je odluka koju je doneo Grujica Veljković nema opravdanja, niti u pravnim niti u umetničkim propisima, već je reč o političkoj odluci koja je doneta samo zato što je Sergej Trifunović u više navrata iznosio kritičke stavove protiv aktuelnog predsednika države i njegovih saradnika.
Predsednik skupštine opštine Aleksinac, Grujica Veljković je svojom odlukom urušio imidž opštine i njenih gradjana  te ih stavio u kontekst sprdnje i omalovažavanja. I sam Grujica je u ovoj aferi dobio posprdni nadimak Grujica mali Mujica.
Gradjani opštine Aleksinac mora da znaju ko je naredbodavac odluke da se predstava izbaci iz repertoara, i da se imenom i prezimenom ukaže na listu svih onih koji su dozvolili da se ovakva bruka dogodi.
Zato zahtevamo da se formira skupštinski odbor u SO Aleksinac sa ciljem da se detaljno ispidaju razlozi zbog kojih je došlo do zabrane predstave Beogradsakog dramskog pozorišta.
Boban Randjelović
odbornik, šef odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac
(Pročitano 39 puta)
Podelite ovaj članak: