Sanja Ignjatović Eker-Časna novinarka, bez straha!

Autor teksta: Mladi dopisnik Vukan Ostojić
Fotografija Vukana Ostojica.

Imam tu čast da sam prijatelj na Facebooku sa novinarkom Sanjom Ignjatović Eker.
Nekoliko puta sam imao priliku da komuniciram sa njom u vezi novinarstva, i mog novinarskog poziva, par puta mi je u tome mnogo pomogla.
Sanja je uglavnom izveštavala za rubriku Vesti i Crna hronika.
Sanja je trenutno urednik portala InfoNet-Vojvodina.rs. Nekada je radila u redakciji B92, tj. O2TV, Blic, RTV, TV Prva.
1979, diplomirala u prvoj generaciji Odseka za žurnalistiku, Univerziteta u Novom Sadu, završila Specijalizovane studije TV novinarstva. Prethodnih skoro pet godina radila kao dopisnik TV B92 (sada TVO2), izveštavala o najvažnijim događajima u Vojvodini, direktno se javljala u Vesti B92 sa kriznih područja, poput katastrofalnih poplava u Sremu, ili u jeku izbegličke krize na balkanskoj ruti, ali i o svim drugim temama iz gotovo svih oblasti života. Radeći kao dopisnik za Vojvodinu upoznala je uzduž i popreko, a često se dešavalo da jedan dan počne na jednom, a završi na sasvim suprotnom kraju Vojvodine.Urednik je portala “InfoNet Vojvodina”.
Trenutno živi i stvara u Vojvodini, u Sremskim Karlovcima.

Related image

Evo informacija o portalu, koja ona drži sa g.Darkom Eker, InfoNet:

“Informativni portal “InfoNet Vojvodina” inicirala je nazavisna video produkcija “News media”, iz Sremskih Karlovaca, registrovana 2014. godine, u Agenciji za privredne registre.“InfoNet Vojvodina” objavljuje prvenstveno vesti iz Vojvodine, ali i iz drugih delova Srbije. Istražujemo priče iz Vojvodine, bavimo se temama koje interesuju većinu građana, pričama običnih ljudi kojih nema u medijima, prenosimo i najvažnije informacije iz regiona.Svesni činjenice da je na internetu ogroman broj sličnih portala, izazov će biti da pokažemo da smo drugačiji. Posebnu pažnju posvetićemo video produkciji, te ćemo određene teme raditi u televizijskom formatu. Dugoročan plan je i osnivanje tv video-servisa, što će omogućiti i da naša, sada skromna, redakcija bude proširena.Osnovno načelo redakcije “InfoNeta”-a jeste tačna, blagovremena, proverena, jasna, objektivna informacija iza koje stojimo i rad u skladu sa profesionalnim i etičkim standardima.Inicijatori portala “InfoNet Vojvodina” su Sanja i Darko Eker, sa dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima.” izjavili su oni o istom portalu.

Sve pohvale, od mene!

Podelite ovaj članak:
  • 9
    Shares