Ribočuvar Adžić: “Ribokradice su finansirale moj otkaz!”

Oliver Adžić, vojni invalidski penzioner, učesnik rata triput ranjavan je i ribolovac i ribočuvar iz Pančeva.
Pecao je svuda. Dok to nije došlo do toga da on peca po celoj Srbiji, a kod sebe u Pančevu ne može od mreža, alata i bezobraznih lovokradica.
To ga je motivisalo da krene da se angažuje kao ribočuvar.

Od 16.05.2016. do 01.02.2017.godine je radio kao volonter u RSV DOO.
Od 1.02.2017. do juče, kada mu je saopšteno da će do kraja sedmice dobiti otkaz, radio je kao ribočuvar.
Ovu vest su mu saopštili advokat firme i član disciplinske komisije. Kako on tvrdi.

Kako nam je Adžić rekao, njegovom kolegi je dozvoljena pomoć volontera, dok je njemu to bilo zabranjeno.
Pomoćne stvari za ovaj posao je kupovao sam. Tako je kupio drona “Phantom 3”, potopio ga je sopstvenim neznanjem, posle par dana kupio je još bolji dron.

Poznati dvojac “Marka Žvaka”, Dušan Šaponja i Dušan Čavić, je o njemu snimala pre par dana.

“Iz dubioze nas neće izvući političari, već jedino mi sami. Ugledajmo se na ovog divnog ljudskog stvora. Poštovanje zakona, obzir prema živom svetu i resursima planete.”, rekao je Dušan Čavić za naš portal.

“Po pravilu firma bi trebala da nama sve finansira i obezbedi. Medjutim, svestan sam ja da firma ne može baš sve da finansira što je nama bilo potrebno. Tako sam ja od firme dobio odobrenje da koristim dron, koji oni nisu bili u mogućnosti da nam kupe. Ali, nisu bili sigurni kakvi će efekti da budu. Sa drnovima koje sam sam kupio dam uspevao da lociram alate, mreže, i druge aktivnosti ribokradica. To se ranije nije moglo locirati. Ja sam prošle godine bez drona lutao ovim prostranstvima. Kada se izlije voda to su kilometri i kilometri. Daleko je efikasnije.Takodje imam i akcione kamere kao, takozvani “Go Pro”, ista klasa. Kada imam probleme sa krivolovcima koji su u prekršaju isto koristim tu kameru.  U članu 14 o zaštiti ribljeg fonda, piše da je meni omogućeno da fotografišem i snimam sve što ima veze sa mojim poslom. Ranije nije moglo da se izmeri koliko je bilo mreža. U jednom izlasku smo nalazili i po 1.500 metara mreže. U jednom danu. Kada su veće vode, toga je bilo svaki drugi dan. Sada ih ima ponovo dosta, jer su mene onemogućili da radim. Kolega koji radi ovde, on koristi i pomoć volontera. Meni je zabranjeno da koristim pomoć volontera, dok njemu nije. Pored toga što i kolega nalazi i dalje ima mnog mreža. Svi lopovi su se udružili da mene sklone sa posla. Dok sam ja bio na vodi oni nisu smeli to da rade. Tako su ostajali bez alata. Sada znaju da ja ne mogu da idem, da ne mogu da koristim pomoć volontera… Nisam ja to prvi objavio, još pre dva meseca sam ja dobio obaveštenje od lovokradica da neću raditi duže od maja. Lopovi su finansirali moju smenu”, rekao je Oliver za naš portal.

“Sad malo ja… Neću dugačko da pišem, samo da vas sve obavestim.
Juče sam u firmi bio prisutan disciplinskoj komisiji.
Presuda, otkaz!
Sada su se ostvarile tvrdnje lopova sa Tamiša da će da me sklone, na ovaj ili onaj način.
Ovaj način je za mene samo dokaz koliko sam uspevao da ih usporavam i sprečavam da rade što su radili ove 3 godine.
Naravno, borba se nastavlja, samo je proširena i na one koji su u dogovorima sa lopovima. Sud će imati dosta posla…
Kolegama koji ostaju da rade želim puno uspeha u radu i što manje problema na terenu a naročito sa firmom.”, napisao je Oliver u svom Fejisbuk obraćanju za prijatelje.

Naš portal želi svu sreću Oliveru u daljoj borbi za pravedan ribolov!

Podelite ovaj članak: