Pretnje otkazom potpredsednici Demokratske stranke Dragani Rakić

Demokratska stranka najoštrije osuđuje pretnje otkazom, konstantan pritisak, sraman pokušaj ljudske i profesionalne degradacije Dragane Rakić, potpredsednice Demokratske stranke, od strane SNS i njihovih eksponenata.

Tamo gde se množi laž, najavljuje se tiranija ili se ona nastavlja, pokazuju nam primeri iz Vršca i drugih sredina u kojima se ustoličuje politička podobnost kao jedini kriterijum, znanje, moralni i ljudski integritet potiru, a sloboda mišljena negira. Svaka laž ne može obmanu produžavati doveka, ali može svakodnevicu zatrovati, ljudske živote otežati. U ime režima Aleksandra Vučića rade se i izgovaraju monstruozne laži o ljudima, Dragani Rakić možda i ponajviše zato što joj nijedna nije porobila um, pokorila savest i primorala da se odrekne ideje i vizije. Potpredsednica Demokratske stranke u svom ukupnom delovanju nikada se nije zaklanjala iza stranke, drugih ljudi, tuđeg stava, afirmisala je samosvojnošću poruku koju Demokratska stranka nosi: pravednost. Ako nisi svestan zla koje vlada onda si ili saučesnik ili osuđen na propast.

Dragana Rakić ni svojoj porodici, sebi, ni narodu kojem pripada ne želi zlo, već bira aktivno suprotstavljanje. U svoje ime i u ime onih koji još broje koliko je ostalo do njih i do potpunog sumraka uma, ideologije i morala. Koju poruku čauši Vučićevi u lokalnom vršačkom parlamentu šalju? Naredbodavni ton, uvrede kao sadržaj i progon kao metod? Dezauvisanje parlamenta, dijaloga i tolerancije? Nije reč o tome da je Dragana Rakić stručnjak, žena i majka, reč je o tome da su SNS čelnici koji mržnju šire i sprovode neljudi koji žele i sve druge kao sebe same svesti na člansku knjižicu.

Zahtevamo od najviših organa vlasti da se odrede prema najbezočnijem primeru dirigovane autokratije koji je demonstrirao Nenad Baroš, predsednik Skupštine grada Vršca uslovljavajući podršku kulturi grada i insititucijama odstranjivanjem faktičkim i stvarnim Dragane Rakić, potpredsednice Demokratske stranke. Puna su vam usta laži o zaštiti žena, prilika je da jednu časnu, poštenu, umnu i radnu zaštitite od pretnje nezakonitim otkazom koja stiže sa jedine adrese na kojoj zakon ne važi.

Informativna služba Demokratske stranke

Podelite ovaj članak:
  • 4
    Shares