Otvorena Peta klupska izložba fotografija

Sinoć je u Art galeriji CKU Aleksinac otvorena Peta klupska izložba fotografija Foto kluba Aleksinac.
Izložbu je otvorio majstor fotografije hadži Miodrag Miladinović, predsednik Kluba.
Na izložbi su selektovane fotografije 25 autora iz zemlje i inostranstva.
Tematika je raznolika od portreta, pejsaža, makro snimaka životinja, arhitekture, životinja, dece, snimaka mora, građevina, ptica, zimskih idila, arhaičnih mašina i automobila, koje su nastale u zemlji i inostranstvu.
Fotografije su u koloru i crno- bele, uobičajenih tehničkih izraza, sa radovima po kojima se prepoznaju autori.
Viđene scene predstavljene fotografijama su uglavnom uobičajene, ali ima i onih koje sadrže novu ekspresiju, uglavnom kod mlađih autora, koje su izvesno osveženje za posmatrače, sa očiglednim drugačijim pristupom temama. Stil izražavanja je kod tih radova je očigledno drugačiji.
Iz ovoga može da se zaključi da su kroz fotografije predstavljeni pripadnici starije i novije generacije, što je rezultat načina viđenja sredine.
Masovnost izlagača je velika zahvaljujući tehnici koja se danas koristi u fotografisanju, koja je prisutna i dostupnija mnogim ljudima nego nekad- digitalna tehnika, a laboratorijska obrada olakšava izradu izložbenih radova.
Posećenost je bila značajna, a izložba će tajati do 23.4.2019.
Osim toga, izložbu je pratio izuzetan katalog na 16 stranica u koloru i CB tehnici, zavisno od fotografija, koji nije samo sadržao bliže podatke o autorima, inače sve drugo je bilo u njemu, uključiv pokrovitelja Opštinu Aleksinac u Centar za kulturu i umetnost. Izradi kataloga osmislio je Marko Miladinović.
Što se tiče predstava u CKU Aleksinac može da se kaže da ih ima dosta. Događa se da ima jednovremeno tri izložbe fotografije, predavanje, koncert i književno veče, uz još neke postavke u holu koje su nalik izložbama. Zato to predstavlja mogućnost za prisustvovanje velikog broja posetilaca svim tim aktivnostima.
Tekst i foto: Boža Marković- Nesvrćanin
Podelite ovaj članak:
  • 9
    Shares