Otišao je čovek u čijoj smo fliperani odrastali

Sa desetak dana zakašnjenja sam saznao da je preminuo Krle, čuveni aleksinački bokser, ribolovac i pčelar. Za mene i moju generaciju on je poznat i ostao nam u lepom sećanju kao čovek u čijoj smo fliperani odrastali. Oni malo stariji siguran sam da se sećaju Krletovog lokala koji je bio preko puta današnjeg Crvenog krsta. I mi mladji se sećamo, ali nam je u pamćenju ostao lokal u koji je Krle preselio svoju fliperanu, u današnjoj kući porodice Krstić u Taušanovićevoj.

Tamo smo učili kako se igra bilijar, stoni fudbal, fliperi i video igrice. Sećam se posebno Olimpijade, i tada neprikosnovenih igrača koji su redovno obarali rekorde. Pomenuću samo neke: Stefa, Icke, Ćoške…Tamo je bilo zanimljivo gledati kako drugi igraju, jer kad potrošiš lovu za žetone, ostaneš što duže i gledaš starije kako igraju. Recimo Mali, današnji funkcioner Sportskog saveza je igrao jako dobro sve Krletove flipere, Jovča advokat je neke video igre mogao igrati satima, jer je bio nepobediv. Tamo su dolazili i ljudi iz komšiluka, Brunda, Stambolija mladji i stariji itd, Braća Milićević, Milićko stariji i mladji. Onda smo malo poodrasli i krenuli da igramo bilijar redovno. Tu su uz igru bile i stalne smicalice koje su davale neku draž tom igranju, u često jako zadimljenoj prostoriji, jer tada nije bilo zabrane pušenja. Kad završimo partiju, obavezno zovemo Krleta, da kupimo još koji žeton.

Dakle bilo je to jedno jako lepo vreme, i sećanja na Krleta i njegovu porodicu kod mnogih od nas bude jako lepe emocije odrastanja, mladosti i nestašluka.

Iskreno saučešće porodici, i ako je za utehu, stoji saznanje da smo Krleta mnogi zapamtili kao dobrog čoveka koji je bio sastavni deo našeg odrastanja

Podelite ovaj članak:
  • 421
    Shares