Obeležena 76-godišnjica pogibije boraca Ozrensko partizanskog odreda

U nedelju 3. Februara 2019.godine prigodnim komemorativnim skupovima u Aleksincu i Subotincu, obeležena je 76-godišnjica pogibije Aleksinačke grupe Ozrensko partizanskog odreda.

Udruženje Boraca Opštine Aleksinac

Tim povodom kod spomen kosturnice ispred OŠ ‘’Ljupče Nikolić’’ u Aleksincu, cveće su položili potomci poginulih boraca, zatim delegacije : Opštine Aleksinac, Udruženje boraca Opštine Aleksinac i Sokobanje, Okružnog odbora Subnora Nišavskog okruga, Udruženje rezervnih vojnih starešina, Udruženje penzionera Opštine Aleksinac kao i političkih stranaka SNS-a, SPS-a, PUPS-a i Pokreta Socijalista.

Potom su delegacije boračkih organizacija i patriotskih udruženja položile cveće kraj spomen obeležja u blizini mesta pogibije u Subotincu.

Delegacija Opštine Aleksinac

Na ovaj dogadjaj od 3.februara 1943.godine kratko je podsetio Mića Milojević, sekretar boraca Opštine Aleksinac, koji je na kraju istakao da ovaj dogadjaj moramo sačuvati od zaborava, jer je reč o ljudima patriotama, antifašistima koji su bili spremni da svoj život, to najdragocenije što čovek ima ugrade u temelje slobode koju danas uživamo i boljeg života, jer cela Evropa počiva na temeljima antifašizma.

Podelite ovaj članak:
  • 15
    Shares