Обележен Дан Акцијаша

Низом манифестација у Алексинцу је обележен први април, Дан добровољног рада, односно Дан Акцијаша.

Делегација *О РУК ГЕНЕРАЦИЈА* у сарадњи са Удружењем Бораца Народноослободилачког рата, посетила је првог априла село Чукуровац, место где је 9.јула 1944. године формирана прва омладинска радна бригада и положила цвеће на спомен обележје. Истовремено је положено цвеће на месту где је 13.јула 1944. године погинуо херој Ратко Јовић Душко. Након тога делегације су посетиле гробно место Ратка Јовића Душка у родном Горњем Адровцу.

У вечерњим часовима у Дому омладине,свечаност поводом дана Акцијаша настављена је пригодним програмом,у коме су се евоцирале успомене на нека давна и лепша времена када је тадашња омладина удруженим снагама градила и обнављала стару Југославију.

Гост вечери био је Божидар Вучковић из Лесковца, један од аутора изложбе оригиналних фотографија, докумената и предмета омладинских радних акција. Млади нараштај, гимназијалци Филип Марковић и Михајло Поповић причали су о својим утисцима са прошлогодишње еколошке радне акције ”Копаоник 2018”.

Мића Милојевић, секретар Уније бораца окупљене је подсетио на лик и дело истакнуте партизанке Алексинчанке Јелене Леле Поповић.

 

Podelite ovaj članak:
  • 17
    Shares