Niš ekspres naplaćuje overu i povratnih karata

Vesna Ilić, predsednica udruženja ,,Ljubav Vera nada,, je uočila jednu pojavu koju što treba promeniti.
,, Predsednica sam udruženja koje okuplja obolele od karcinoma. Zbog prirode bolesti oboleli svakodnevno na terapiju, iz Aleksinca odlaze za Niš. Najveći broj putuje Niš ekspresom i to povratnim kartama koje koštaju 450 dinara. Problem je u tome što kada se pacijenti vraćaju za Aleksinac, iako imaju povratnu kartu Niš ekspresa, ne mogu da udju na peron ako ne plate 60 dinara, overu karte. Dakle Niš ekspresu smo poklonili poverenje, uzeli povratnu kartu, dali novac unapred, i sad kada treba da udjemo na peron i da se vratimo kod kuće, moramo da platimo 60 dinara. Smatram da je to potpuna neposlovnost i jedna vrsta bespotrebnog nameta.,,

Iako će neko pomisliti da iznos od 60 dinara nije tako visok, realnost je drugačija. Oboleli od karcinoma, su najčešće u obavezi da idu svakodnevno na terapiju, uz to mnoge lekove moraju da kupe, a s druge strane i odredjena snimanja moraju da obave kod privatnika zbog dugih lista čekanja, tako da je obolelima svaki dinar koji ne moraju da daju, od velikog značaja.

,,Pojedini putnici putuju Sokoprevozom, ali i sa njima je ista situacija, Niš ekspres i njima naplaćuje povratnu kartu sa dodatnih 60 dinara za overu. To je jedini način da se udje na peron autobuske stanice,, ističe gospodja Ilić.

Apelujemo na nadležne na autobsukoj stanici u Nišu da uvaže ovu primedbu, jer se radi o jednom zaista bezobraznom poslovnom potezu. U svakoj prodaji usluga, se poverenje putnika nagradjuje a ne kažnjava. Kupovina povratne karte je jedna vrsta unapred ukazanog poverenja prevozniku, a s druge strane i osiguranje primljenog novca unapred.

Podelite ovaj članak:
  • 48
    Shares