Na pedijatriji u Aleksincu nije bilo masovne tuče

foto Alpress

Incidenta jeste bilo, ali daleko od toga da je došlo do masovne tuče, ističe direktor Dom zdravlja u Aleksincu, dr Rodoljub Živadinović.

U prilogu TV Prva direktor je detaljno objasnio da je incident izazvao roditelj, koji je bio vidno uzrujan, i koji se zaposlenima obratio vređanjem, zbog čega je obaveštena i lokalna policija.

Situacija na aleksinačkoj pedijatriji je jako teška i za roditelje i za zaposlene. Zbog nedostatka specijalista pedijatrije, ali i zabrane zapošljavanja lekara, poslodavac, Dom zdravlja nije u mogućnosti da primi veći broj pedijatara nego što to Ministarstvo zdravlja predviđa, pa se ne tako retko dešava da pojedini lekari u toku smene pregledaju i preko 40 pacijenata. S druge strane, i roditelji se nalaze u nezavidnoj situaciji jer ponekad čekaju na pregled satima, jer su gužve u doba gripa i respiratornih infekcija ogromne.

Siguran sam u to da je istina podjednako i na strani zaposlenih na dečijem odeljenju, ali i na strani roditelja, jer obe strane gledaju na isti problem ali iz različitih uglova.

 

Podelite ovaj članak:
  • 167
    Shares