Morava i Napredak, ista meta isto odstojanje

U 26.kolu Okružne lige nije bilo iznenadjenja. Napredak je na gradskom stadionu u Aleksincu pobedio Naisus iz Rožine. Dvostruki strelac za Aleksinčane bio je Bogdan Spalević. U Žitkovcu u gradskom derbiju Morava je uspela da pobedi dobru ekipu Palilule, koja se držala samo prvo poluvreme kada su mogli i do vodjstva ali golman Žitkovčana brani šut Jeftića. Čim je krenulo drugo poluvreme krenula je i kanonada domaćih. Na kraju ubedljiva pobeda uz het trik Martina Ristića. Pratili su ga Novković, Janković i prezimenjak Aleksandar sa po jednim pogotkom.

Ostali naši ligaši nisu bili uspešni. Crvena Zvezda je doživela novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Doljevca. Kormanci nisu mogli da naprave iznenadjenje. Bolji su bili fudbaleri Rasovače. Na kraju Krušijani su u reviji golova tesno izgubili u Čapljincu, od domaćeg Radničkog.

SEMAFOR 26.KOLA

OFK Napredak 1929 – Naisus 1977  2:1

Morava – Palilula  6:0

Sloga – Rasovača  1:3

Doljevac 1971 – Crvena Zvezda  7:1

Radnički 1947 – Napredak 2012  4:3

Radnički 1924 – Moravac (Č)  4:0

Elid – Zemljoradnik  0:3

Padina – Mladost  0:1 

Moravac (ZT) – slobodan

Sledeće nedelje novi gradski derbi u Aleksincu, sastaju se Napredak i Palilula, Morava u Trnjanu gostuje Crvenoj Zvezdi iz Gornjeg Ljubeša, Krušijani u Gredetinu dočekuju Doljevac, dok Kormanci idu na noge Elidu u Donjem Dušniku.

Podelite ovaj članak: