Kako je protekao šesti po redu, gradjanski protest 1 od 5 miliona Aleksinac?

Foto: Miloš Petrović i Alpress.rs

Drugi građanski protesti u Aleksincu protekli su u atmosferi dobre organizacije i dostojanstvene šetnje. Govornici su bili izuzetni.
29.03.2019. godine održan je 6. po redu protest 1 od 5 miliona Aleksinac.
Govorili su: Organizatorka Jelena Rajić, Sanda Rašković Ivić, predsednica Narodne stranke i poslanica opozicije, i Goran Radosavljević, potpredsednik Socijaldemokratske stranke.

U svom obraćanju Rašković Ivić je rekla da u Srbiji nema slobode medija i da je realnost aktuelne vlasti i onih koji se bore protiv nje potpuno drugačija. Osvrnula se i na aktuelnu kampanju pedsednika Republike „Budućnost Srbije”, koja je započeta u Aleksincu.


  1. ˗ U vašem lepom i hrabrom gradu dočekalo ga je mnogi ljudi, čestitam vam. Putujem Srbijom i znam koliko je teško u unutrašnjosti, u manjim gradovima je strašan pritisak. Ljude pozivaju telefonom, maltretiraju, prete onima za koje vide da su bili na protestu da će ostati bez posla, oni i njihove porodice!
    Rekla je g.Sanda Rašković Ivić
    Ona je dodala da sloboda podrazumeva slobodu medija, odnosno slobodu da građani budu informisani!

    ˗ Ako nemamo slobodu medija onda nećemo znati da radnici rade u pelenama, da je zapošljavanje ovde u Srbiji moguće jedino uz partijsku knjižicu, nećemo znati da su se obrušila brda na autoputu, da otac ministra policije šeta sa rancem u kome ima 300.000 evra da bi završio neke stvari i pomogao nekim ljudima koji su u nevolji – dodala je Rašković Ivić i istakla da su u Srbiji ostale starlete i oni sa lažnim diplomama i kupljenim doktoratima.

Rašković Ivić je rekla okupljenim Aleksinčanima, kojih je prema nekim procenama bilo između 200 i 300, da će ukoliko aktuelna vlast ne bude „oterani postati klijenti Laze Lazarevića, Gornje Toponice i ostalih sličnih institucija” i pozvala je građane da prisustvuju protestu u Beogradu 13. aprila.

 

 

Drugi govornik na sinoćnom skupu, magistar Goran Radosavljević rekao je da, prema podacima kojima on raspolaže, odnosi sa regionom nikada nisu bili gori i da je naš nacionalni dohodak znatno niži u odnosu na susedne zemlje, poput Mađarske, Bugarske i Rumunije. On je istakao da su cilj protesta navodno demokratski izbori.

Aleksandar Vučić ne zna kako je to pobediti na poštenim izborima
jer to nikada nije uradio. Oni su do pre četiri meseca bili mirni i mislili
su da će ovo večno da traje, ali pre nekoliko nedelja bili smo ispred
predsedništva i ubedili smo ih da to neće tako lako proći – rekao je Radosavljević
i dodao da smatra da će aktuelna vlast izgubiti na izborima ukoliko oni budu demokratski.

 

Tokom svog izlaganja Radosavljević se osvrnuo i na aktuelnu temu u Aleksincu koja se odnosi na rekonstrukciju pešačke zone u glavnoj ulici. On je pritom spomenuo navodnu cifru od dva miliona evra, koja se u poslednje vreme pominje u nekim medijima, a koja je za skoro pola miliona niža od ugovorene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon obraćanja, prisutni demosnstranti su krenuli u mirnu protestnu šetnju gradom, kao i po običaju!

Fotografija Milosa Petrovica.
Fotografija Milosa Petrovica.

Fotografija Milosa Petrovica.

 

Fotografija Milosa Petrovica.

 

Fotografija Milosa Petrovica.

 

 

 

Podelite ovaj članak:
  • 98
    Shares