Junaci spasavanja povredjenih

Svi zaposleni u Niškom kliničkom centru imali su jako težak zadatak, da u što kraćem vremenu zbrinu sve povredjene u nesreći u Donjem Medjurovu, kada je poginulo petoro ljudi, a povredjeno više od 30.

Ekipe Hitne pomoći u Nišu su takodje bile na visini zadatka, i u jako kratkom roku su povredjene prevezli u niški Klinički centar. Prvi udar u trijaži povredjenih i njihovom spasavanju imali su zaposleni u Urgentnom centru i Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Prof dr Radmilo Janković i primarijus dr Miodrag Lazić su bili na čelu ovih dvaju timova koji su danonoćno radili da se ove dve klinike pokriju svim neophodnim sredstvima za jednu ovako urgentnu situaciju. Trebalo je kadrovski u što kraćem roku obezbediti dovoljan broj lekara, anesteziologa, hirurga i medicinskih tehničara kako bi svi povredjeni bili dovedeni u stanje van životne opasnosti. U jednom trenutku bilo je potrebno obezbediti i veće količine krvi, jer se radi o povredjenim putnicima sa ozbiljnim povredama, politraumama, krvarenjem itd.

Dakle sve čestitke zaposlenima u Kliničkom centru u Nišu a posebno dvojici lekara čiji su timovi doktora bili ,,na prvoj liniji fronta,, u poslednja dva dana, od kako se ova nesreća desila.

Prof dr Radmilo Janković                                                           Primarijus dr Miodrag Lazić

 

Podelite ovaj članak:
  • 1.1K
    Shares