Jašarević poneo titulu Laureata na Republičkom takmičenju u Beogradu!

Tekst i foto: Dragan Živković

Na Republičkom takmičenju u Beogradu Andrija Jašarević je poneo titulu Laureata. Andrija je učenik IV godine klarineta u muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“ iz Aleksinca u klasi prof. Dragana Živkovića. Uz klavirsku saradnju Maje Ranđelović Andrija je opet opravdao titule Laureata koje je osvojio na istom takmičenju 2015. i 2017.godine.

Андрија Јашаревић понео титулу Лауреата на Републичком такмичењу у Београду

Članovi žirija u sastavu: Slavko Kovačić (Slovenija), Mihael Paar (Hrvatska) i Hedwig Swimberghei (Belgija) su dali komentar da je Andrija već mladi umetnik!

Do sada je Andrija učestvovao na 13 takmičenja na kojima je uvek osvajao samo prve nagrade, 3 Laureata, dva takmičenja gde se dodeljuje samo jedna prva nagrada, dva takmičenja gde je osvojio 100 poena, takmičenja međunarodnog karaktera i nosilac je Svetosavske nagrade, najvećeg priznanja koje dodeljuje Ministarstvo prosvete kulture i tehnološkog razvoja.

Pretstoji nam još Festival muzičkih škola u maju koji će se održati u Paraćinu i time je moj rad završen jer će Andrija upisati srednju muzičku školu. Lično, Andriji želim sve najbolje u budućem školovanju i da nastavi da ostvaruje još bolje rezultate, poručio je Andriji Jašereviću njegov profesor klarineta Dragan Živković.

Podelite ovaj članak:
  • 76
    Shares