Istoričar, Branko Radun zaposlen kao IT stručnjak u subotičkoj bolnici

Branko Radun, po obrazovanju istoričar, zaposlen je kao IT stručnjak u subotičkoj bolnici. Tu vest je danas objavio portal Slobodna Subotica.

Sudeći prema odluci direktora subotičke bolnice dr Slobodana Puškara o prijemu kandidata za mesto tehničara u IT sektoru, od sedmog decembra ove godine, stranačko zapošljavanje dovedeno je do postapsurda. Pomenutom odlukom, naime, u stalni radni odnos u subotičkoj bolnici, na mesto tehničara održavanja informacionih sistema i tehnologija, primljen je Branko Radun, istoričar po obrazovanju, politički analitičar i urednik sajta Vidovdan.org.

Branko Radun potvrdio nam je da je vest o njegovom zaposlenju tačna. U trenutku kada smo razgovarali sa njim, danas u podne, nije bio na radnom mestu, ni u Subotici.

– Puškar je moj stari prijatelj, pristao je da me zaposli kako bi mi pomogao, radiću pi-ar za bolnicu, ali ne i za lokalni SNS. Nisam blizak sa ljudima iz subotičkog SNS-a… – rekao nam je Radun.

Kako to mislite da ćete raditi pi-ar? Zar niste primljeni na radno mesto tehničara održavanja informacionih sistema i tehnologija?

– Pa to vam je to, internet, sajtovi i tako to… Molim vas da ovu vest ne objavite, zato što može da mi naruši ugled, a ovi iz SNS, budući da me ne znaju i da nisam sa njima blizak, nego sa Puškarom, mogli bi da utiču na Puškara da raskine ugovor…

Branko Radun rođen je 1968. godine. Živi u Bačkom Jarku. Od 1994. do 2012. radio je u Naftnoj industriji Srbije (NIS) na poslovima obezbeđenja, arhivara, bibliotekara i novinara, navodi se u zvaničnoj biografiji dostavljenoj Regulatornom telu za elektronske komunikacije (REM). Kao novinar je u NIS-u radio od 2004. do 2012. godine.

Izvor Slobodna Subotica

Foto Novosti.rs

Podelite ovaj članak:
  • 7
    Shares