Formiran gradski odbor Narodne stranke u Prokuplju uz prisustvo Vuka Jeremica

Председник Народне странке Вук Јеремић је на оснивању Градског одбора ове странке у Прокупљу у интервјуу за РТВ Куршумлију истакао да је скандалозно формирање “војске Косова”, као и да кривицу за то добрим делом сноси председник Србије.
„На челу наше државе је човек који се 4. новембра у Риму, у Мисији ЕУ при Ватикану, усагласио са Хашимом Тачијем да се та “војска Косова” формира. То је велеиздаја због које ће Вучић морати да одговара“, рекао је Јеремић и додао, “да то није истина, Српска листа би оборила косовску владу“.

Коментаришући потенцијалне изборе, Јеремић је рекао да до њих не може доћи уколико се не стекну фер и поштени изборни услови.
„Опозиција је предала сет захтева за фер и поштене изборе. Док се не испуне ти услови, међу којима су слобода медија и увид у бирачки списак, на изборе не треба излазити“, казао је Јеремић.

Јеремић је, поводом оснивања ГО Прокупље рекао да је Народна странка једина опозициона странка која расте и широм Србије ствара локалне организације.

За председника ГО Прокупље изабран је струковни менаџер Душан Савић, док су за потпредседнике изабрани Тамара Перић, Жарко Марковић и Ђорђе Јовић.

Општински одбор Народне странке који је данас званично формиран у Прокупљу по старосној структури чланова, најмлађи је у странци.
Истовремено и изабрани председник градског одбора Душан Савић спада у најмлађе председнике одбора Народне странке.

У свом првом обраћању први председник ГО НС Прокупље Душан Савић казао је да Прокупље може да се похвали младим људима који су спремни да понесу борбу против ове назадне власти.
Савић је истакао да је последња велика инвестиција била “Леони” 2009-те, а да
за седам година напредњачке власти ништа се није десило како би грађани живели боље.
-Задатак Народне странке је да оспособи Прокупље за шансе и изазове 21. века. У тој борби прво морамо уклонити овај назадни режим.
Морамо грађанима дати социјалну правду за мајке, децу, пензионере, студенте.
За све оне који под овим режимом пате и страдају.
За оне којима су отете плате и пензије.
Из земље се бежи због ниских плата и лоших услова рада.
Потребно је заштити раднике кроз оснаживање рада синдиката, а не доживљавати их као конкуренцију што је био случај у дужем предходном периоду.
Синдикалне лидере нам бирају послодавци и то треба спречити.
Заштита радника треба да буде први политички задатак у странци и тиме показати да опозиција није безидејна.
То је најбољи начин да се ова власт смени, а не да трчимо за њима и чекамо да им отпадну полуге власти.- истакао је Савић.

Душан Савић је широј јавности познат као вишеструки Државни шампион у бодибилдингу.

Председник ИО Владимир Добросављевић у свом обраћању истакао је да је Народна странка до сада формирала преко 100 територијалних одбора.
План је да кроз јачање Народне странке у целој земљи спремни дочекамо следеће изборе.
У Топличком региону први је формиран градски одбор Народне странке у Прокупљу, а да ће се ускоро формирати и остали одбори у Топлици.

Podelite ovaj članak:
  • 5
    Shares