Državo reaguj – lopovi napali Mariju Stojić

Nakon policijske akcije na Aleksinačkom rudniku, dvoje lica je uhapšeno zbog više provalnih kradja, u okviru kojih je pokradeno robe vrednosti 1,5 miliona dinara. Iako su brzom policijskom akcijom uhapšeni, lopovi su još brže pušteni i to istog prepodneva kada su uhapšeni. Da zlo bude veće, lopovi su se tim potezom državnih organa( puštanja) toliko osilili, pa su odmah u podne krenuli po Aleksinačkom rudniku da obilaze ljude, da im prete i napadaju ih. Jedna od onih koju su napali je medicinska sestra sa Rudnika Marija Stojić. Marija je slučaj prijavila policiji, ali iako je imala svedoke za svoje tvrdnje da je napadnuta, Marija je za sada ostala bez zaštite. Napadači su i pored kradja i napada koji su prijavljeni policiji, ostali na slobodi.

Postavlja se pitanje zašto instrumenti države ne reaguju, i ko je zadužen da zaštiti narod od nasilnika?

Nekada su bile priče da niko napadače ne prijavljuje policiji iz straha od osvete, ali sada imamo situaciju kada je jedna devojka napadnuta, slučaj prijavljen policiji, ali rešenja nema.

Ko je nadležan da zaštiti civilizovane gradjane, koji uredno prijavljuju kriminal?

Da li neko čeka da se ne daj Bože desi neka nesreća sa ljudskim žrtvama pa da onda kažu kako su loši zakoni, uredbe i pravilnici….

Podelite ovaj članak:
  • 282
    Shares