DIVLJE DEPONIJE, NEMAR ILI NAVIKA

Otakad je JKP “Rujevica” podeljena na dva komunalna preduzeća: Vodovod i Kanalizacija i Komunalne usluge radi efikasnijeg rada i likvidnosti odnosno boljeg poslovanja, pre petnaestak godina, teško da se golim okom običnog posmatrača može videti pomak nabolje. Divlje deponije na sve strane, kako u gradu tako i u selima, a novi kontejneri, očigledno nedovoljan broj, nisu rešili problem odlaganja smeća.
Tema ovoga napisa biće upravo to – smeće. Sad da li redovno pražnjenje kontejnera nije baš tako redovno ili bi trebalo da ga bude češce, od manjeg je značaja. od značaja je ono što se vidi: da se djubre baca i pored kontejnera što se može pripisati ružnim navikama, a vidi se svakodnevno.

Da li je – bez namere da bilo koga uvredimo – u pitanju neažurnost pa se smeće pored kontejnera jenostavno ignoriše ili nešto treće svakako nije akdemsko nego komunalno pitanje, a takva pitanja traže odgovore i delanje.
Problem nije od juče, divljih deponija i neredovnog izbacivanja smeća bilo je i ranije, ali se čini da ti problemi iz godine u godinu eskaliraju.
Svakako da poenta nije u njihovom nagomilavanju nego rešavanju.Probleme, pogotovo one goruće koji ne mogu da cekaju, može da rešava samo odgovorna vlast.

N. N.

Podelite ovaj članak:
  • 34
    Shares