Biće smenjen direktor škole u Aleksincu, evo i zašto

Ministar Šarčević je za portal Proverena Vest potvrdio da će jedan direktor škole u Aleksincu biti smenjen u toku sledeće nedelje.

Na pitanje ko je taj direktor, i šta je razlog smene, ministar je kratko odgovorio ,,gospodine Ostojiću, sve detalje saznaćete jako brzo, već početkom naredne nedelje,,.

Tragom ove potvrde krenuli smo u potragu da saznamo detalje. Prvi razlog smene za koji smo saznali jeste lažiranje broja učenika, ali je ubrzo stiglo i pojašnjenje, tako da je za sada nezvaničan smenjivanja direktora kršenje sledećeg propisa.

,,U jednoj aleksinačkoj školi, upisivan je veći broj đaka nego što je dozvoljeno. Ako je dozvoljeno da odeljenje ima 30 đaka, upisivano je 32 ili 35 učenika. Tamo gde je bilo dozvoljeno recimo 25 đaka, direktori su dozvolili upis 27 učenika, dakle ta pojava je evidentirana na vreme, i to je jedan od razloga zbog čega je ministar doneo odluku da smeni tog direktora. Dakle, ja vam ne mogu reći da li je u pitanju direktor osnovne ili srednje škole, ali mogu da vam potvrdim da je odluka doneta, i za sada je sigurna smena samo jednog direktora,, ističe naš sagovornik iz državne uprave.

 

Podelite ovaj članak:
  • 47
    Shares